8 Haziran 2013 Cumartesi

Tarçında bulunan cinnamaldehyde ve epikatekin bileşenlerinin, Alzheimer ile mücadelede başarılı olduğunu gösterdi.


Bilim adamları, tarçına kokusunu ve parlaklığını veren "cinnamaldehyde" maddesinin, sinirlerin yapısı ve işlevinde büyük rol oynayan "tau" proteinini koruyabildiğini vurguladı.


Çikolata, yaban mersininde de bulunan "epikatekin"in çok iyi bir antioksidan olduğu açıklandı.


"Journal of Alzheimer's Disease" dergisinde yayımlanan araştırma, umut verici olsa da bileşenlerin insanlar üzerindeki etkisinin anlaşılması için katedilmesi gereken uzun bir yolun bulunduğunu belirten bilim adamları, yemeklerde kullanılandan daha fazla tarçının tüketilmemesi konusunda uyardı.


Sonuçlar, başka araştırmalarla da doğrulanırsa tarçın ve bileşenleri Alzheimer için yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesini yolunu açabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
ücretsiz porno izle ücretsiz porno hd porno izle mobil porno porno izle türk porno türk porno