21 Haziran 2013 Cuma

Zeytin yağlıların yıldızı, baklalı ve renkli biberli enginar tarifi.


Baklalı ve renkli biberli enginar malzemeleri

- 6 enginar
- 500 gr taze bakla
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 salçalık kırmızıbiber
- 2 dal taze sarımsak
- 1 dolmalık sarı biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 limon
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Dereotu


Baklalı ve renkli biberli enginar hazırlanışı

Baklaları yıkayıp ortadan ikiye kesin. Yarım limonun suyu ve 1 yemek kaşığı un eklenmiş suda 20 dakika bekletin. Bu arada biberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın. Soğanı piyazlık kalın doğrayarak zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Limon ile ovulmuş enginarları, baklaları, küçük kesilmiş sarımsağı ve biberleri soğanlara ekleyin. Birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcak su ve limon suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Enginarları servis tabağına alıp sebze karışımını içlerine doldurun. Üzerlerine kıyılmış dereotu serpiştirip servis yapın.


lezzet.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

 
ücretsiz porno izle ücretsiz porno hd porno izle mobil porno porno izle türk porno türk porno